Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (9)Реферативна база даних (11)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Левандовський Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.

Левандовський Л. В. 
Особливості метаболізму дріжджів при їх рециркуляції в умовах спиртової ферментації мелясного сусла [Електронний ресурс] / Л. В. Левандовський, М. В. Бондар // Мікробіологічний журнал. - 2016. - Т. 78, № 1. - С. 44-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2016_78_1_6
Досліджено особливості метаболізму дріжджів Saccharomyces cerevisiae штаму М-5 за умов спиртового зброджування мелясного сусла підвищеної концентрації сухих речовин за періодичної та безперервної ферментації. У разі періодичної спиртової ферментації сусла концентрацією 27 % сухих речовин виявлено, що оптимальною є кількість засівних дріжджів на рівні 60 г/дм<^>3. Це забезпечує максимальне нагромадження етанолу в зрілій бражці (11,5 об. %), глибоку асиміляцію вуглеводів та менше утворення вторинного продукту гліцерину. Промисловими дослідженнями в безперервному режимі встановлено підвищення активності пускових ферментів гліколізу та посилення питомої спиртоутворювальної здатності рециркульованих дріжджів. Висловлено припущення, що це явище відбувається за рахунок збільшення притоку свіжого мелясного сусла та адаптації дріжджів до умов середовища внаслідок довготривалого перебування у ньому. Збільшення швидкості притоку мелясного сусла в головний ферментер батареї з 0,43 до 0,57 год<^>-1 сприяє покращанню фізіологічних показників рециркульованих дріжджів, зменшенню нагромадження вторинних продуктів бродіння (ефірів, альдегідів, вищих спиртів, гліцерину), підвищенню виходу спирту із сахарози на 1,84 % і продуктивності процесу за етанолом з 2,3 до 3,8 г/дм<^>3 x год.
Попередній перегляд:   Завантажити - 604.505 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Левандовський Л. В. 
Дослідження впливу умов культивування дріжджів на результати спиртового зброджування сусла із зерна [Електронний ресурс] / Л. В. Левандовський, А. П. Михайлів // Вісник аграрної науки. - 2010. - № 9. - С. 50-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vaan_2010_9_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 203.621 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Левандовський Л. В. 
Особливості застосування активного вугілля у лікеро-горілчаному виробництві [Електронний ресурс] / Л. В. Левандовський, Т. Г. Шендрік, А. М. Куц, Н. М. Стукальська // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 1. - С. 188-198. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_1_20
Оцінено переваги та недоліки активного вугілля (АВ) природного походження (БАУ-А), що традиційно використовується для очищення водно-спиртових сумішей від домішок у технології горілки, запропоновано підхід зі створення різних комбінацій сорбентів з оптимальними властивостями, де низькі показники якості одного з видів АВ компенсовані високими показниками іншого вугілля. Завдяки критичному аналізу літературних джерел зроблено висновки, що АВ марки БАУ-А не повністю відповідає вимогам лікеро-горілчаного виробництва (ЛГВ), саме тому потрібен пошук альтернативних типів сорбентів і розробка додаткових вимог до АВ. Визначення властивостей АВ проведено за такими фізико-хімічними параметрами: адсорбційна активність (АА) за оцтовою кислотою; АА за йодом; АА за метиленовим блакитним; сумарний об'єм пор за водою; насипна щільність, стійкість до стирання. У результаті проведених досліджень встановлено, що перспективним для застосування у ЛГВ є підхід зі створення різних комбінацій сорбентів на базі вугілля марки БАУ-А з активним вугіллям іншого походження - кісточковим, кокосовим і АВ із викопної сировини. Низькі показники одного з видів АВ можуть бути компенсовані високими показниками іншого вугілля. Так, невисока стійкість на стирання АВ БАУ-А (51,5%) може бути компенсована за рахунок вугілля кісточкового (91,5 %), кокосового (85,5 %) або АВ із викопного вугілля (79 %), які можна використовувати у вугільних колонках. Комбінований склад надасть змогу підвищити загальну міцність сорбенту та витримувати натиск рідини у вугільних колонках при терті вугільних часток. Композиційне АВ матиме оптимізовані сорбційні і каталітичні властивості, загальна розвинена пориста структура надасть можливість екстрагувати з водно-спиртових розчинів і утримувати в сорбуючих порах органічні домішки, які погіршують дегустаційні властивості горілок.
Попередній перегляд:   Завантажити - 485.183 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Левандовський Л. 
Екологізація спільного виробництва спирту і хлібопекарських дріжджів із меляси [Електронний ресурс] / Л. Левандовський, О. Вітряк, О. Грабовська // Товари і ринки. - 2020. - № 4. - С. 74-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2020_4_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 456.036 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського